Naar school!

06-04-2017

 

De Deur in Huis geeft les


Van 6 april tot en met 15 juni 2017 heeft De Deur in Huis het college ‘vakinhoudelijke reflectie’ aan de Academie van Bouwkunst in Groningen verzorgd. Aan de hand van citaten van grote meesters, actuele ruimtelijke opgaven en persoonlijke fascinaties zijn de studenten uitgedaagd om na te denken over hun positie als architect.

Wat zegt een citaat van Adolf Loos over de stedelijke ontwikkeling van Groningen nu? Wat is de relevantie van het gedachtegoed van Jane Jacobs voor architectuurstudenten? En hoe kunnen studenten hun eigen inspiratie verbinden met en spiegelen aan de ontwikkeling van het vakgebied?

In zeven lessen zijn zeven citaten behandeld: van Loos, Le Corbusier, Niemeyer en Venturi, tot Jacobs, Fehn, Koolhaas en Ingels. De citaten zijn gepresenteerd binnen de context van een actuele stedelijke opgave in Groningen. Aan de studenten is gevraagd hun gedachten over het citaat en de opgave te vormen, deze aan te vullen met een persoonlijke fascinatie en per les een reflectie te geven op de tijdens de colleges ontstane discussies.